lørdag 18. oktober 2014

Den onde arven - Thomas Enger


Julie (16) bor sammen med bestefaren på en falleferdig gård litt utenfor en liten by. Faren forsvant da Julie var 1 år, og han er erklært død. Moren bor på et psykiatrisk hjem og er vanskelig å få kontakt med.

Julie og bestefaren har det ganske trist og fattigslig. Julie blir mobbet på skolen. Hun har gamle og stygge klær, har en gammel sykkel og har ikke mobil. Hun mistenker bestefaren for å være gjerrig og lat. Sitter bare inne og ser på TV, mens gården forfaller.

En dag Julie går ut i skogen bak huset, finner hun en magisk penn. Hun oppdager at hvis hun skriver noe med pennen, skjer det hun skriver. Hun oppdager også at dyrene, som før var hennes venner, nå er redd henne. Hun legger merke til at 13 ravner har slått seg ned på gårdsplassen og en stor svart sky har dukket opp over nabobyen. Julie oppdager at hun er sterk og kan se hva andre tenker og hvilke hemmeligheter de har. Etter at hun avslører de verste mobberne, får hun gå i fred på skolen.

Men noen er på jakt etter pennen, noen som ikke skyr noen midler for å få tak i den..  Yndlingslæreren hennes, som hun har betrodd seg til om pennen, blir plutselig borte og blir funnet drept. Det blir innbrudd i huset deres der alt blir endevendt og der bestefaren nesten blir slått i hjel.

Dette er en skikkelig grøsser og ”pageturner”. Korte avsnitt som slutter spennende, så du bare må lese videre og videre. Anbefales for de som liker spenning og grøss.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar